Работниците от Автомагистрали – Черно море“ ще продължат протестните си действия

...
Работниците от Автомагистрали – Черно море“ ще продължат протестните си действия
Коментари Харесай

Работници от „Автомагистрали – Черно море“ отново протестират

Работниците от „ Автомагистрали – Черно море “ ще продължат протестните си дейности на 20 и 21 април.

„ Ние, работещите в „ Автомагистрали – Черно море “ АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да пазиме своите работни места посредством синдикални дейности, в това число и митинги. За следващ път сме принудени да пазим работните си места и приходите си посредством протестни дейности. Ето за какво на 20 и 21 април 2022 година от 11.30 до 14.00 часа още веднъж ще блокираме придвижването в град Шумен – на Пътен възел „ Белокопитово “, Автомагистрала Хемус, област Шумен; Ришки проход – до село Ивански, област Шумен – разклон на път II-73 с път III-7301; Айтоски проход – път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;

Град Велики Преслав – кръстовището на път I-7 с път II -74 до град Велики Преслав, област Шумен “, декларират от сдружението.

Поводът за следващ път е направеното от нас и неизплатено от страната – средствата за ремонта на автомагистрала „ Тракия “ от държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство. Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор.

Беше изработен опит за решение на казуса от Народното събрание на 07.04. и 08.04.2022, само че беше неодобрен от участниците в ръководещата коалиция.

Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме, декларират още протестиращите. Нашето достолепие не е за политическа приложимост!

Общото обвързване все още за обекта от страна на възложителя – „ Автомагистрали “ ЕАД, посредством АПИ към сдружението е в размер на 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност. Липсата на решение към този момент една година докара до:

Периодично закъснение на заработените ни с почтен труд заплати.За месец февруари и март 2022 неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 3 млн. лв.. За интервала, в който е изпълняван обектът – 22.04. – 30.06.2021 година, те са в размер на 7 548 097,25 лв. дружно с осигуровките към тях, като тази сума е платена от сдружението. Принудително прекъсване на работа във всички звена заради липса на материали; Напускане на дългогодишни квалифицирани служащи и чиновници.

Периодично прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени;

Влошаване на финансовото положение на „ Автомагистрали-Черно море “. Търпението ни е изчерпано! Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение.

С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места и почтено възнаграждение, декларират още протестиращите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР